top of page

Tweeds Kulturfest

- en salongfestival
PROGRAM 2016

Onsdag 9. november

Klokken 19.00 i Dunkejongaarden:

Nordmannen gjennom 40 år

Roar Hagen har jobbet som avistegner siden 1975 og har siden 1986 gledet Verdens Gangs lesere med sine karakteristiske illustrasjoner av kjentfolk og menigmann. Hans tegninger har vært publisert i Der Spiegel, Die Zeit, Time Magazine, Newsweek, Le Monde og New York Times, og i november treffes han i Dunkejongaarden i samtale med Alexander Ibsen.

Hagen og Ibsen tar oss med på et dypdykk ned i nordmannens liv gjennom 40 år. Vi får høre anekdoter fra en karikaturtegners møte med Norges mest kjente skikkelser og ikke minst se et bredt utvalg av Hagens beste tegninger.

Alexander Ibsen har en doktograd i sosiologi, skriver for Minerva og jobber som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget.

PRIS: 100,-

Essensen av det gode liv

Tweeds Kulturfest tror ikke på hverdagen. Den tweedske filosofi sier at livet skal leves også mandag til torsdag, og at det skal leves godt.

 

Da vi arrangerte Tweeds Kulturfest første gang i 2012, ønsket vi å skape et lite, blinkende håp i et høststille mørke, og presentere essensen av det gode liv i form av musikk av svært høy kvalitet, utsøkt mat og den opplyste samtale. Resultatet ble en sjarmerende, liten salongfestival der publikum inviteres tett på utøvere og foredragsholdere, og hvor de smalere uttrykk kan få sitt nødvendige spillerom.

 

Kulturfesten er liten og den skal alltid være liten. Vi ønsker at vårt publikum skal komme ut fra våre arrangementer litt lykkeligere, litt klokere eller idet minste med litt flere tanker i hodet enn da de kom. Derfor er hvert arrangement nøye håndplukket og planlagt, og kan dømmes etter en høy standard. Det betyr slett ikke at terskelen er høy for å besøke oss: Tweeds Kulturfest passer for alle som elsker kultur.

 

Velkommen skal du være!

 

Hilsener fra Kulturfestdireksjonen

Torsdag 10. november

Klokken 19.30 i Østre Fredrikstad kirke:

Trio Chen, Zhang & Glaser

Catharina Chen er kulturfestens kunstneriske leder og en av Norges mest ettertraktede solofiolinister internasjonalt. For årets kulturfest har hun satt sammen en forrykende konsert der hun sammen med to av Norges mest anerkjente musikere, Jie Zhang (klaver) og Ernst Simon Glaser (cello), skal fremføre to spennende klavertrioer; Franz Schuberts trio nr. 1 og César Francks trio nr. 1.

Vi lover en fremragende konsertopplevelse av de sjeldne i Fredrikstad!

Barn får kjøpe billetter til halv pris til denne konserten.

Catharina Chen er 1.konsermester ved Den norske Opera & Ballet og internasjonalt anerkjent konsertfiolinist. Hun har spilt ved festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen og Risør Kammermusikk Festival, og vært solist i internasjonale og konserthus som Carnegie Hall i New York og Mozarteum i Salzburg.

Jie Zhang anses for å være en av de mest lovende solopianister i Norge i dag. Ved siden å ha spilt med alle de viktigste orkestrene i Norge har hun gitt solokonserter i Grieg både nasjonalt og internasjonalt, og har blant annet spilt huskonsert for H.M. Dronning Sonja.

 

Ernst Simon Glaser er solocellist ved Gøteborg Symfoniorkester og er en anerkjent solo- og kammermusiker, med blant annet opptredener ved Festspillene i Bergen. Glaser har gjort flere innspillinger av blant annet Schubert og Schumann.

PRIS: 325/170

Fredag 11. november

Klokken 19.00 i Dunkejongaarden:

Fredrikstad 1000 år –
en tvilsom jubileumsmiddag

Kulturfestens kulinariske høydepunkt får vi når historiker Trond Svandal og skuespiller Knut Erik Rønne inviterer til en jubileumsmiddag utenom det vanlige.

Den oppmerksomme publikummer vil utvilsomt ha fått med seg at Sarpsborg feirer sitt tusenårsjubileum i 2016, men hva med den store lillebroren lenger syd? Kan Fredrikstad slå seg på brystet og bli med på feiringen?

 

Tweeds Kulturfest setter byjubileet i et humoristisk og historisk perspektiv og inviterer på tusenårsmiddag for begge byer. På menyen står den utvalgte signaturretter for de to byene: Østers, rakfisk, sild og søte kaker. Vel bekomme!

 

Pris gjelder apéritif, mat og kaffe. Drikke til mat kjøpes separat.

 

                                                                            

PRIS: 550,-

bottom of page