top of page

Hvor spiser en flanør?


Når man flanerer storbyer rundt omkring i verden kan man lett komme til å møte seg selv og sin egen uforutsigbarhet i døren. Hvor spiser man sine måltider? En flanørs natur er slentrende og tilfeldig, og er man enkel i kosten og trives med det meste, går alt som regel bra. En flanør er imidlertid sjelden enkel i kosten, man er da vitterlig ikke på loffen og hans nese er dessverre innstilt på kvalitet og det beste av hva storbyen kan tilby. Dette krever planlegning.

Å tilfeldig finne god mat var et større problem i London enn i Paris, der hvert annet gatehjørne gikk med til fortausrestauranter med både bouefs, salater og omeletter på menyen. Det er vel og bra for en stund, men også i Paris går man glipp av de virkelige godbitene om man ikke planlegger. En flanør med trøffelnese bør altså bruke noen minutter på nettet og gjøre seg kjent med menyen, og nettstedet Paris by Mouth var utmerket i dette henseende. I London var situasjonen verre. Joda, det finnes puber overalt, og man kan lett stikke innom for en omgang kjøtt i brun saus eller fish and chips. Bevares, noe av det er rent ut spiselig, men sammenlignet med hva man kan gjøre seg fet på om man bare leser seg litt opp var tilfeldig pubmat et sørgelig kapittel. Listen over de 15 beste Bottomless Boozy Brunches i London var et godt utgangspunkt, og en døråpner som tok oss til flere utmerkede spisesteder. Et enkelt søk på Pinterest kan også være en god idé, for hipsterne nå til dags har sine krav til komfort og nok penger å innfri dem. Prøv!

Skulle alt håp være ute og man har slentret såpass lenge at ens føtter slett ikke orker bære en mer, og ens madame til overmål ikke vil bruke familiens siste slanter på en drosje til neste gourmetmåltid – fortvil ikke. Selv om nærmeste spisested skulle være middelmådig, skal man ikke undervurdere virkningen av godt drikke. Chin chin og bon appétit!

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page