top of page

Herved erklæres


Croquet-sesongen er åpnet fra og med Kristi Himmelfarts dag, og vår lille club, som stort sett er glad og fornøyd sålenge været er godt og tjenelig for croquet-spill og såsant det finnes forfriskninger innen rekkevidde, hadde sin uhøytidelige åpning i henhold til tradisjon og sedvane ved foten av fortressen Christiansteen, Kongsten fort også kallet.

Selvsagt var dette en stor dag også for stipendiaten og meg, men som clubens stiftere lå vår innsats først og fremst på det seremonielle plan denne gilde idrettsdag, og ikke minst på å veilede de øvre medlemmer i sitt croquet-spill. Det er tross alt en tanke komplisert når det skal spises og drikkes samtidig, en ferdighet som krever lang erfaring.

Ferdighetene på banen var så ymse, selv om det hos de aller fleste ikke var noe å si på innsatsen. Det gjelder nemlig å ikke gi opp, det er tross alt ikke vanlig såkalt «hagekrokket» man i vår lille krets gir seg i kast med.

Man skal dog ikke undervurdere gleden av å ta seg godt ut.

Og hvem har lagt ned mest innsats i så henseende? Vi lar publikum selv bedømme.

Sesongen blir ikke skikkelig åpnet dersom ikke det leses opp en sonette, for hver enkelt anledning diktet av clubens commandantskab. Heldigvis var alt i sin skjønneste orden også i år, og medlemmene kan fra nå og ut sommeren trygt leve ut sin idrettsglede:

Sonette i anledning åpning av Croquet-Saisonen 2015

Ved Foten av den kong’lige Fortressen som salig’ Christian V rekvirerte – endog i ’85 selv inspiserte står tvende Commandanter i Finessen.

De står og deklamerer for Noblessen som rundt dem står så lystig animerte. For Kristi Himmelfart smukt definerte det virkelige tema for Adressen:

Godtfolk! Vi nu en ny Saison erklærer! En sommer fylt av Glæde og av Latter. Vi løfter våre Glasse grunnet dette.

Nu Pjoltrene og Solen oss ernærer, beskyttet under store Sommerhatter. Slik lyder årets Åpnings-Sonette.

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page