top of page

The Tweed Run 2016 i London


Kulturfestdireksjonen var i pinsehelgen en aldri så liten tur i London for å delta på årets Tweed Run – a metropolitan bicycle ride with a bit of style, sammen med et lite knippe likesinnede. Her er noen bilder fra turen.

Dessverre kunne vi ikke ta med oss Pilen-syklene våre, men Tally Ho lot oss disponere et par lekre Pashley-sykler for anlendningen. Deres ekspert og representant Whisky Mick (sic!) deltok i løpet og la alt til rette for at utenbys- og utenlandsfarere som oss selv kunne delta.

Slik som denne australske herren vi møtte tidlig på morgenen, og som vi ble godt kjent med gjennom dagen.

Før løpet samlet man seg ved Bourne & Hollingsworth Buildings, der noen tok en kopp te, og andre gikk langt hardere til verks. Kulturfestdireksjonen hørte selvsagt til siste kategori.

Menyen var det svært lite å si på.

Bloody Mary, English Breakfast Tea, stekte poteter og løk, posjerte egg og en rikelig dose Sauce Hollandaise gjorde oss nemlig i svært god form før sykkelturen.

Man kunne selvsagt også velge å bare henge litt i baren.

Ut i Londons gater bar det, sammen med syklister som så vel så eksentriske ut som oss selv. Alt fra tropehjelmer til sixpencer og knickerbockers ble tatt i bruk. For en gangs skyld utmerket vi oss ikke!

Kø? Det gjør da ingenting, sålenge vi rekker tepausen.

Og tepause rakk vi. Den ble holdt i en park midt i London, og i de effektive køene kunne man konversere andre trivelige tweedsyklister. Serviset var selvsagt av porselen.

Alle elsker gin, og Hendricks var stolt sponsor av arrangementet. De kjørte omkring i sin egen motorsykkel og passet på at alle hygget seg i rikelig monn.

En annen av hovedsponsorene var konfeksjonisten Cordings, som utstyrte alle deltagerne med standsmessige rosetter.

Man blir sulten av både sykling og tedrikking, og etterhvert var det på tide å slå seg ned i Kensington Gardens for en picnic. Menyen bestod av kaninpaté, kjøttpai, salat og frukt, og selvsagt noe søtt etterpå.

Det var en ulastelig antrukket gjeng som frekventerte Londons gater denne dagen, til glede for asiatiske turister og andre fotograferende.

Det ble selvsagt tid til en liten forfriskning underveis også. Her venter en herremann tålmodig mens hans tandempartner trer av på naturens vegne ved et vannhull.

Vel tilbake ved utgangspunktet ventet både cocktails og familie og et vederkvegende hageselskap.

Baren var det selvsagt Hendricks som stod for. Den var høyst kjærkommen etter en dag i idrettens tegn, men siden vi måtte sykle hele veien tilbake for å levere syklene og til overmål måtte holde oss på venstre side holdt vi selvsagt et moderat og forsvarlig tempo på festen. Vi er da ordentlige idrettsmenn.

Alle var enige om at det hadde vært en strålende dag.

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page