Konge for en dag
Jeg takker ydmykt for den overdådige og helt unødvendige mengde gratulasjoner som har kommet inn i anledning min ganske ordinære fødselsdag. En fødselsdag er en utmerket anledning til å reflektere over livets flyktighet over et godt måltid, og jeg har i denne hensikt satt til livs både østers, skalldyr og champagne underveis mens jeg etter beste evne har forsøkt å kontemplere over både livet og døden. Hva konklusjonen enn måtte være er det på sin plass å minne om den lykksalige svenskekonge Adolf Fredrik, som på denne dag for 250 år siden inntok sitt siste måltid bestående av østers, surkål, kjøtt med neper, hummer, kaviar, bøkling og champagne, før han etter sigende forspiste seg på et antall søte hetvegger, svenske fastelavnsboller servert i en bolle med varm melk. Det var nemlig fetetirsdag på denne dagen for 250 år siden. For oss kommer fetetirsdag heldigvis ikke før 16. februar, så jeg burde være trygg akkurat idag. Men man vet aldri.
Bình luận