top of page

Livet sett fra en sykkel


Selv om søndager i alminnelighet ihvertfall på sitt aller kjedsommeligste må regnes som et direkte problem for den psykiske folkehelsen behøver sykkelturene på en søndag slett ikke være så helt ille. Byen består av så mye liv, eller rettere sagt så mange liv, liv man i liten grad berører eller berøres av, men som tilsammen utgjør helheten av den byen vi elsker.

Ta deg tid til å se etter en søndag. På sykkeltur. På min egen sykkeltur så jeg en mann foran en grav, hvis kone hentet vann et stykke unna. Jeg så en far og tre barn på et lekestativ. Jeg så en svært gammel dame på rullator som snakket i mobiltelefon. Sånt noe finnes det altså ingen regler for.

Bilister undrer seg alltid et lite sekund over hvem som sykler avsted der på den andre siden av gaten med sixpence og tweed. Så rettes blikket mot en møtende bil, og jeg er ute av livet deres. Kanskje for alltid.

Selv føler jeg meg evig present.

Søndager på våren er også den tiden da man stanser for å plukke hestehov. Små og knudrete planter der de vokser uforholdsmessig langt nede på bakken.

Derfor plukker jeg dem ikke. Men min mor lar ikke anledningen gå fra seg. Hun har en vase der hjemme på skjenken som skal fylles.

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page