top of page

Endelig kulturfest!


Flyveblader kalles de, men de flyr ikke av seg selv. Det er i det store og hele få ting som gjør seg selv når man arrangerer kulturfest, og når den fjerde kulturfesten om få dager er virkelighet kommer heldigvis ikke dét som noen overraskelse. Baren skal rigges, drikkevarer skal kjøpes inn, deltagere skal bookes, nye deltagere skal bookes når de deltagerne som først var booket måtte trekke seg, møter skal avholdes, markedsføringen skal planlegges og journalister skal sjarmeres. Og flyveblader skal altså deles ut.

Torsdag går fristen for alle forberedelser ut, og vi i kulturfestdireksjonen åpner endelig dørene til Dunkejongaarden og Tweeds Kulturfest 2015. Barsjefen har pusset glassene og pugget cocktailoppskriftene, mødrene sitter ved billettbordet og deltagerne er forhåpentligvis på plass. Og vi presenterer stolt årets program:

Torsdag 19/11 kl. 18.30: «Fint fordi det er fransk?» (i Dunkejongaarden) Kulturfesten starter iår med en aldri så liten apéritif, når Mylene Abribat fra den sjarmerende og helt autentisk franske Café Cicignon sammen med sommelier på Håndverkerstuene Marie Larsson tar oss med inn Frankrikes kulinariske verden. Hva gjør Frankrikes smaker til de aller mest foretrukne? Vi byr på smakebiter av franske småretter og fransk vin.

Torsdag 19/11 kl. 20.00: «Hvor står konservatismen?» (i Dunkejongaarden) Ingenting får vel opp feststemningen bedre enn en god, gammeldags isme-debatt! Vi rydder derfor salongen og inviterer denne torsdagskvelden til en samtale om ismenes grand old man konservatismen. Hvor aktuell er den idag og hva skiller den fra liberalismen? Tre av nasjonens fremste samfunnsdebattanter sitter klare for å ta debatten.

Sveinung Rotevatn er stortingsrepresentant, nynorskmann, tidligere leder for Unge Venstre og en av de tydeligste ideologer for den norske liberalismen anno 2015.

Asle Toje er utenrikspolisk forsker og kommentator, og jobber som forsknings- direktør ved Det norske Nobelinstitutt. Toje er blant de mest markante norske, konservative debattanter.

Alexander Ibsen er sosiolog og Hellas-ekspert, kulturdebattant og Høyre-mann. Jobber som politisk rådgiver for Høyres familie- og kulturfraksjon på Stortinget.

Fredag 20/11 kl. 19.00: Catharina Chen og Frode Haltli i Østre Fredrikstad kirke. Catharina Chen er kulturfestens kunstneriske leder og en av Norges mest ettertraktede solofiolinister internasjonalt. Sammen med den fantastiske trekkspilleren Frode Haltli vil hun spille en konsert som har gjort stor suksess både under Olavfestspillene i Nidarosdomen og under årets Peer Gynt-stevne. Duoen vil garantert begeistre kulturfestens publikum med sin virtuositet og unike besetning i en konsert der musikkformidling står sentralt. Chen og Haltli vil fremføre verker av J.S. Back, Arvo Pärt, A. Piazolla og Øystein Sommerfeldt.

Fredag 20/11 kl. 21.00: «Thomas Manns siste fristelse» (i Dunkejongaarden) Vi avslutter kulturfesten med et litterært nachspiel tilegnet Thomas Mann. Og litterært tør vi love at det blir, når Morgenbladets litteraturkritiker Bernhard Ellefsen over et glass forfriskende drikke møter forfatteren Roskva Koritzinsky til en samtale om kropp og historie i Thomas Manns døende Venezia.

Roskva Koritzinsky er født i Fredrikstad, og debuterte i 2013 med novellesamlingen «Her inne et sted.» Denne høsten er hun aktuell med sin første roman, «Flammen og mørket.» Hun bor til daglig i Oslo.

Bernhard Ellefsen er bosatt i Fredrikstad, og er blant landets mest kresne og prominente kritikere.

Billetter: billett@tweeds.no / 69 32 28 13. For konserten bestill billetter her.

Velkommen til kulturfest!

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page