top of page

En pjolter for vår tid


Det er ingen hemmelighet hva den tweedske offisielle drikk må være, om man først engang skal gjøre seg den umake å velge mellom all verdens herligheter. At denne moderne pjolter har en viss helsefremmende effekt, begrenset til det mentale og dersom inntatt i moderate mengder, er det liten tvil om, og selv om man skal være forsiktig med å gjøre seg skyldig i å forherlige effekten av noen slags alkohol vil man ikke finne en dag det passer seg bedre å slå et slag for den vederkvegende og i fordums tid medisinale cocktail med det anspråksløse navn gin & tonic. 9. april feires nemlig den internasjonale gin & tonic-dagen med brask og bram verden over.

Den klassiske GT er ment å være både helsebringende og malariaforebyggende, noe som vel kan forklares med at livet i gamle dager i seg selv var mer farlig, vannet som var tilgjengelig ikke spesielt rent og alkohol i alminnelighet oppfattet som egnet næringsinntak for både store og små. At kininnivået i tonic, som i seg selv betyr helsefremmende drikke eller rent ut medisin, skal redde noen fra malaria i våre dager skal jeg ikke være for skråsikker på, men skader det svært meget å forsøke? Jeg for min del regner meg for trygg dersom feberens utbredelse skulle nå helt opp hit i nord.

Der enkelte definerer seg som klassiske Beefeater & Schweppes-personer foretrekker andre den klassiske twedske pjolter, Tanqueray & Tonic. Noen ber om sitron, andre rynker på nesen av annet enn lime, hun heavy on the ice, han easy on the tonic. Hva med en Hendrick's og en fyrrig importert tonic med noen skiver agurk på en varm sommerdag eller til og en vårdag i april?

Ingen grunn til å velge, kjære leser. Omfavn mangfoldet og ha en god Gin & Tonic-dag.

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page