top of page

Yesterday


Det er alltid greit å hente inspirasjon utenfra, og som outsider i bloggverden takker jeg sjelden nei til nye impulser. Nok en gang vender jeg meg derfor mot den svenske bloggersken Sandra for råd og veiledning, og presenterer en av hennes spørsmålslister til glede også for Tweeds lesere. Denne gangen handler listen om igår, og med dette en smule navnebeskuende tema gyver vi altså løs. Som vanlig har jeg beholdt spørsmålene på svensk for å skape den rette stemningen. När vaknade du igår? Jeg våknet klokken 06.33 av at noen hadde en samtale i huset pr. rop rett utenfor døren til soveværelset. Det var hele 27 minutter tidligere enn planlagt. Samtidig fikk jeg ekstra god tid til å ergre meg over den abrupte start på dagen. Vad skulle du göra? La meg se i kalenderen. Igår var det tirsdag, og som alle andre tirsdager, eller strengt tatt alle andre dager når jeg ikke er i Frankrike eller andre eksotiske steder, og det er jeg som regel aldri, skulle jeg følge min sønn til skolen før jeg med lystige trinn, eller, siden jeg sykler, med lystige tråkk, begav meg til kontoret. Vad åt du till frukost? To ristede brødskiver og en kopp darjeeling fra Mariage Frères. Och lunch? Etter en uke i Paris spiste jeg en svært sunn og fornuftig lunch, men velsmakende var den: Pumpernickel med egg og sild, akkopagnert av rød appelsinjuice og kaffe med melk. Och middag? Jeg forstår at her er det noen som virkelig har vridd hodet for å finne kreative spørsmål. Det vil interessere leserne at jeg igår hadde et møte klokken 17, og jeg spiste derfor ikke middag før klokken 19, og var bortimot utsultet da maten ble servert. På menyen i det tweedske hjem denne tirsdagen stod sashimi og sushi, og ved siden av drakk jeg et festlig glass vann.

Vad gjorde du igår? I tillegg til å være på kontoret for å innta min formiddagsmat og min kaffe, forberedte jeg meg til torsdagens bystyremøte og skrev et lite innlegg om livet og kunsten på Tweeds. Jeg hadde også premiere på å røke min nye pipe, en lekker liten sak fra Frankrike. Ringde du någon igår, vem och vad sa ni? Bare hittil idag har jeg snakket med fire kunder, Fylkesmannen i Østfold, en brilleforretning, abonnementsavdelingen i Fredriksstad Blad, syv ansatte i fem norske kommuner, en forretningsmann fra indre østfold, en venn og kollega i Høyre samt min mor. Gårsdagen har jeg mistet helt oversikt over. Vilket humör var du på? Først var jeg sur. Så skinte jeg opp og ble halvsur. Vad lyssnade du på? Artig at noen spør faktisk, jeg hørte nemlig på Bruckners fjerde symfoni, første sats. Dette var dagens klare anbefaling fra Spotify, og da hører man på dét. Vad hade du på dig? Dette passer kanskje bedre for en rosablogg eller i det minste en blondinblogg, men jeg er ikke mindre selvopptatt enn at jeg gjerne greier ut. Blå skjorte, tversoversløyfe i smårutet tweed, grå tweedjakke, brune khakis, sorte sko og en Borsalino skjevt på toppen. Som jeg tok meg ut! Vad gjorde dig glad? Her skriver Sandra: Magnus [formodentlig hennes kjæreste, Tweeds anm.) kom hem med en jättefin lampa i koppar. Den bor i köket nu och passar perfekt där. Selv var jeg fornøyd da den franske pipen viste seg å ikke surkle for meget. Och ledsen? Ingen verdens ting. Jeg er ikke trist pr. blogg.

Vad drack du? Vatten och kaffe och te. La du merke til språket? Her er nemlig Sandra og jeg fullstendig samstemte. Köpte du något? Det må jeg i tilfelle ha fortrengt. Det lønner seg ofte, for da blir man så glad når man kommer på det. Ja, der kom jeg på det. Jeg kjøpte visst et par sko. Nå ble jeg glad. Vad var det konstigaste som hände? Jeg lever et trist og begivenhetsløst liv. Kan det ha vært noe med wifi-tilkoblingen? Vem hängde du mest med? Jeg satt mest i stolen eller lå på chaiselonguen. Vad ångrar du nu idag? Ingenting! Igår var en mønstertirsdag av dimensjoner. Snakk med meg imorgen. Hur var dagen från en skala från 1 – 10 Jeg flesker til med en sterk syver, jeg altså.

Vad hade du hellre gjort? Aller helst ville jeg sittet i en leilighet i Le Marais og skrevet en liten historie om en flyreise fra Paris til New York i 1969, hvor en ung kvinne møter sin skjebne på en helt eiendommelig måte og hvor østers spiller en ikke ubetydelig rolle. Men denne listeskrivningen funker også bra, synes jeg.

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page