top of page

2015 Revisited

Den oppmerksomme leser vil ha lagt merke til at jeg på visse områder er en konservativ mann som mener at tradisjoner er til for å holdes i hevd. En slik tradisjon er hvert år å se tilbake på det som har vært samt å gjøre et forsøk på ærlig gjengivelse av dets høydepunkter. Disse høydepunktene er ikke tilfeldig valgt; tradisjonen byr meg å gi jeg ordet til en av den svenske bloggosfæres fremste kvinnelige representanter og gjenbruke spørsmålene hun i samme ærend har stilt seg selv. I år falt valget på Sandra Bejer. Spørsmålene er gjengitt på orginalspråket for ikke å berøve dem sin opprinnelige mening.

Værs så god.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

I 2015 brukte jeg mer penger på cigarer enn jeg noensinne har gjort før, også antagelig om man legger sammen alle tidligere cigarkjøp. Det er i grunnen ikke så imponerende, men jeg tenker det er verdt å nevne. Dessuten møtte jeg statsministeren.

Vilka länder/städer besökte du? I 2015 besøkte jeg for første gang London. Det kan forvirre mange, siden jeg fremstår ihvertfall delvis anglofil, men sannheten er at jeg er en franskmann fanget i et engelsk uttrykk og av uvisse årsaker plassert i et norsk kuldehull. Men selv om London ikke var Paris var turen en trivelig opplevelse, og en jeg gjerne gjentar. En objektiv komparativ studie av de to byene gjorde jeg også i 2015, og den kan leses her.

Vad var din största framgång 2015?

Nå er jeg usikker på hvor privat frøken Bejer egentlig mener å være, men om det er vekt hun mener gikk jeg kanskje opp fire kilo. Noe av dem er faktisk borte igjen, men fremdeles ser jeg på utsiktene til bære vesten min på det årlige festningsballet som usikre.

Bästa köpet?

Et brukt Canon EOS 550D og et 30 mm objektiv. Jeg er ingen god fotograf, men kameraet strekker seg langt for å dekke over dette faktum.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 9. april våknet jeg opp som om det skulle være en helt normal dag. Jeg spiste frokost og gikk avsted til kontoret, oppdaterte meg på dagens nyheter og leste sladderpressen. Da så jeg det: 9. april var den internasjonale gin & tonic-dagen. De som kjenner meg godt kan sette seg inn i den sinnstemning som fra da av gjorde seg gjeldende, og kalenderen ble selvsagt ryddet for alt som ikke var direkte relatert til feiringen.

Och ledsen? 10. april var ikke en fullt så lykkelig dag.

Årets låtar? Jeg pleier ofte å si at livet skal være som en barokkopera; vakkert, overdådig og dramatisk. Jeg føler meg derfor lykkelig hevet over behovet for å lytte til nye låter hvert eneste år.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Dette spørsmålet er en gjenganger jeg ikke tror man blir lykkeligere av å stille. Jeg tror man blir lykkelig av å gjøre.

Favoritserie? Sandra Bejer svarer på dette spørsmålet Fargo sesong 1. Fargo er en utmerket serie som til og med har klart å få meg mer positivt innstilt til snø (fullstendig kontraintuitivt for dem som kjenner serien), og jeg høyner derfor frøken Bejer med én sesong: Fargo sesong 2.

Bästa filmen?

Jeg ser for lite på gode filmer og må mobilisere svært mye hjerneaktivitet for å komme på én eneste som stikker seg ut. Det må være en Woody Allen-film jeg har funnet på Netflix, fordi jeg liker Allens univers og fordi hans nevrotisisme virker fortrolig beroligende på meg.

Bästa boken du läste i år?

I 2015 leste jeg en del franske bøker, og jeg leste for første gang Michel Houellebecq. Hans nyeste roman Underkastelse var nok den mest lesverdige, kanskje ved siden av Madame Bovary, som jeg med skam må medgi å ha lest for første gang dette året.

Bästa matupplevelsen? Ukomplisert som jeg er trekker jeg uten å nøle frem en London-opplevelse: Restaurant Bird og alle dens frityrstekte kyllingretter. Vist på bildet: The Whole Bird.

Något du önskade dig och fick?

Jeg er en latterlig bortskjemt mann i den lykkelige situasjon at jeg får stort sett alt jeg vil ha, sist representert ved en liten humidor til reiseformål samt et cigaretui i skinn. Som vanlig genererer innkassering av ønskede objekter stort sett bare flere ønsker, og jeg ønsker meg nå (enda) en humidor som skal stå på kontoret og samle cigarer. Altså en mye større en.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? I selskap med tre gode venner hadde jeg et uanstendig luksuriøst fødselsdagsmåltid bestående av champagne, hummer, østers, kreps, reker og krabbeklør, skylt ned med en og annen taffelakvavit.

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016? Et liv i solen. Hvorfor kan man ikke bare få ha et liv i solen?

Vem saknade du? Jeg savner noen ganske ofte, som regel når jeg kjeder meg en alminnelig tirsdag klokken 18.30 i vinterhalvåret. Jeg misliker hverdager og er ikke det minste begeistret for å aktivisere meg selv gjennom altfor mange av dem. En potensiell løsning er at alle mine venner deler opp hverdagene mine i skift og lager gode planer for å underholde meg gjennom det nye året. Dette er selvfølgelig bare et tips.

Nyårslöfte? Mine nyttårsforsetter er å lytte mer til radio og røke flere cigarer. Hvorfor jeg mener at det er direkte helsefremmende har jeg skrevet om her.

Högsta önskan just nu? Å delta på Malmö Tweed Ride og skrive en bok om hvorledes jeg kom meg dit.

Comments


Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page