top of page

Steke i eget fett


Søndag er tiden for de mer høytidelige måltider, og skulle man ønske seg en avveksling fra de i brun saus kokede kjøttkaker eller den frikasserte høne er confitert andelår en alltid vinnende klassiker fra det franske kjøkken. Den i eget fett langtidsstekede and kan kjøpes ferdig pr. hermetikk en route fra moderlandet, fra velassorterte fjærkreprodusenter med mer eller mindre lokalt nedslagsfelt her til lands eller med en viss innsats tilberedes fra grunnen på ens eget kjøkken.

Søndagsmiddag ble i det for-tweeds'ke hjem servert presis klokken ett, da hele familien skulle innfinne seg rundt farmors middagsbord i Skjeberg. Denne tradisjonen ble videreført av min far, men etterhvert som tiden gikk og mer kontinentale spisevaner inntok også vår familie, kunne det forekomme at middag ble servert så sent som klokken tre. Men gamle vaner er vonde å vende, og ennå rynker jeg en smule på nesen når klokken er passert tolv om ettermiddagen og den liflige lukten av ukens viktigste måltid ennå ikke har bredt seg gjennom huset.

IMG_0076.JPG
Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page