top of page

Sunday BBQ


Direkte frodig kan man kanskje ikke si at hun er, april, når hennes grønnfarve hvert år på en nesten naturstridig måte arbeider med å overvinne de brune og grå restene av vinter. April sliter i begynnelsen merkbart, men med ett er det som om allting løsner for både mennesker og natur: Det er vår. På dette tidspunktt starter den tweedske husholdning sin BBQ-sesong.

Tradisjonen med søndagsgrilling har jeg tatt med meg fra min far, som nok opplevde grillen som en inngangsport mot den gastronomiske verden han etterhvert skulle kjenne seg hjemme i, og lenge før været tillater det starter jeg derfor planlegningen for sesongen hva oppskrifter og variasjoner angår. Grill er nemlig ikke bare kjøtt på varme. Grill er sauser, grill er tilbehør og grill er livsstil.

Om man sverger til gassgrill eller kullgrill eller simpelthen benytter seg av det beste av begge verdener, så må man nemlig ikke glemme at BBQ først og fremst er matglede og adspredelse på én og samme tid, og at ens kokkelering på en helt utmerket måte lar seg kombinere med hyggelig selskap, en forfriskning eller til og med en cigar underveis. Tenk stort! Tenk Amerika! Tenk Tony Soprano, og vær kongen bak din egen grill.

De fleste grillretter kan varieres i det uendelige iløpet av en grillsesong, og det gjelder å forsøke seg på det meste og finne sin egen favoritt. Den tweedske grilldebut for 2015 bestod av lår fra landkylling og helt enkle svinekoteletter, som begge deler fikk et nytt liv ikledd en hjemmelaget BBQ-saus med koriander og appelsin, etter inspirasjon fra Pinterest.

Og med familieplukkede maiskolber, en enkel grønn salat og hjemmelaget potetsalat er dermed BBQ-sesongen innviet hos Tweeds, og jeg er allerede klar for neste helg. Måtte solen skinne til oktober!

Søk blant emneord
No tags yet.
Sosiale medier
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram App Icon
bottom of page